Egészségvédelem

 
1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 44. - Google térkép
Tel +36 1 273 0800, e-mail: info@fodorgyogyszertar.hu

Nyitva tartás
Facebook oldalunk
.
.
Patikánkról
Patikánkról
Segítünk...
Segítünk...
Schüssler termékek
Schüssler termékek
Previous Next
A A A

Rathonyi Emese haziorvRövidesen véget ér a tanév az oktatási intézményekben, megkezdődik a gyermekek számára a megérdemelt pihenés. A nagyobbak már önállóan és felelősségteljesebben, a kisebbek szülői felügyelet mellett, sok energiával és kevés odafigyeléssel vágnak neki a vakációnak. A gondos szülők igyekeznek megóvni gyermekeiket a szabadban történő kikapcsolódás veszélyeitől, a balesetektől. A preventív gondolkodásról és az időnként óhatatlanul bekövetkező balesetek helyes kezeléséről Dr. Ráthonyi Emese háziorvost kérdeztük.

Janoskuti LiviaA vérnyomás rendellenességei számos belgyógyászati betegség tüneteként jelentkezhetnek, ezért mérése bizonyos esetekben, vagy rendszeresen rendkívül fontos. Dr. Jánoskuti Lívia belgyógyász, kardiológus - az orvostudományok kandidátusa, a Semmelweis Egyetem habilitált doktora - a Magyar Belgyógyász Társaság és a Magyar Kardiológus Társaság tagja válaszol a témával kapcsolatban feltett kérdéseinkre:

CSupor DezsoMagyarország lakosságának 19,3 %-a 65 évesnél idősebb. A közel kétmillió ember feltételezhetően gyógyszer-fogyasztó is. A korosztály több mint fele internethasználó, 60%-a egészségügyi információkat keres a világhálón. És talál is, - nyilván saját tüneteire vonatkozóan - nem vényköteles gyógyszereket, étrendkiegészítőket, gyógynövényeket. Ezek a készítmények az orvos által felírt vényköteles gyógyszerekkel, vagy akár az interneten talált étrendkiegészítőkkel, gyógynövényekkel nem biztos, hogy együtt szedhetőek.
A témával kapcsolatban kérdéseinkkel Dr. Csupor Dezsőt kerestük meg,

Halasz K 1Az utóbbi hetekben, hónapokban meredeken emelkedett a COVID-19 újabb variánsa miatt a fertőzöttek esetszáma. Mivel az omikron esetében nem szerepel olyan egyértelműen a COVID vírusra jellemző tünet, mint az első szériában az íz- és szagvesztés, ezért, ha valaki lázas, köhög, tüsszög, felmerül a veszélye annak, hogy COVID-fertőzött, és a tesztelés az egyetlen módja az érintettség eldöntésének. A teszteléssel kapcsolatban számos kérdés merül fel bennünk, ezek megválaszolására Dr. Halász Katalin reumatológus főorvos asszonyt, a Szent János Kórház Kútvölgyi úti Rendelőintézetének szakorvosát kérdeztük, aki közel két éve oltóorvos is, hiszen a Kútvölgyi oltópont, így személyes tapasztalatai is vannak a COVID-tesztekről?

Szimpatika akció

szimpatika logo banner 2019

Vevőszolgálat

Accuchek vevoszolg pont

Gyógyszer-info

Venykivaltas m

 

 

 

 

 

 

Zuglói Gondozó

zugo2